Άρθρο της προέδρου της Νοwaste21, Έφης Τριτοπούλου στο αφιέρωμα ένθετο της ΕΦΣΥΝ για την Βιώσιμη Ανάπτυξη

H Eφημερίδα των Συντακτών δημοσίευσε άρθρο της προέδρου της Νowaste21 κας Έφης Τριτοπούλου για την Βιώσιμη Ανάπτυξη (2/6) στο αφιέρωμα-ένθετο για την Βιώσιμη Επιχειρηματικότητα & Συνεργατικότητα.

 

Η Νοwaste21 συμμετείχε στο Don't drop Φεστιβάλ Κυκλικής Οικονομίας

H Nowaste21 συμμετείχε φέτος με ομιλία στο 2ο φεστιβάλ Κυκλικής Οικονομίας Don't Drop το οποίο διοργάνωσε το Skywalker στις 28 Απριλίου 2023 στην Δημοτική Αγορά της Κυψέλης. Στο φεστιβάλ το οποίο είχε στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών σχετικά με τις αρχές της Κυκλικής Οικονομίας, η Νοwaste21 συμμετείχε με ομιλία του κου Μ. Μαλλιάρη, υπεύθυνου εκπαιδευτικών δράσεων όπου έγινε μια σύντομη παρουσίαση του προγράμματος που υλοποιούμε στα δημοτικά σχολεία της Αττικής & της Περιφέρειας με την υποστήριξη των ΣΣΕΔ (Συλλογικών Συστημάτων Εναλλακτικής Διαχείρισης) όπως η Ανακύκλωση Συσκευών, Ελληνική Εταιρία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, Combatt, AΦΗΣ & RECYCOM.

Για περισσότερα δείτε στο www.don'tdrop.gr

 

Το έργο Nothing to Waste ολοκλήρωσε τον κύκλο του για το 2022 και προχωρά δυναμικά και το έτος 2023!

Το έργο Nothing to Waste ολοκλήρωσε για μια ακόμα χρονιά (2022) με επιτυχία τον κύκλο του παρουσιάζοντας ξεχωριστά ποσοτικά και ποιοτικά χαρακτηριστικά και προχωρά δυναμικά και το 2023! Οι επιχειρήσεις που συμμετείχαν στο πρόγραμμα έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και πολλές φορές τον ξεπέρασαν φτάνοντας την συνολική ποσότητα των 52.391 κιλών ξεπερνώντας την ποσότητα του προηγούμενου έτους 2021 κατά 325%!. Αξίζει να αναφερθεί οτι η συνολική ανακύκλωση από την αρχή του έργου εκτοξεύτηκε στα 68.511 κιλά ανακυκλώσιμων υλικών ενώ η ποσότητα ανά εργαζόμενο από την αρχή του έργου έφτασε τα 110,86 κιλά για τον καθένα από του 618 εργαζομένους τους προγράμματος. Σημαντικά στοιχεία επίσης είναι η βελτίωση της καθαρότητας των υλικών, η σταδιακή εξάλειψη αστοχιών όσον αφορά τους κάδους καθώς και η μεταφορά αποβλήτων από τα νοικοκυριά των εργαζομένων.

Το έργο και τα αποτελέσματά του έτυχαν σημαντικής προβολής και δημοσιότητας μέσα από συνέδρια, εκθέσεις, τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές καθώς και διαδικτυακές συζητήσεις.

Το Nothing to Waste συνεχίζεται με μεγαλύτερη όρεξη, δημιουργικές ιδέες και προτάσεις ώστε...τίποτα να μην είναι για πέταμα !!!

 

Συνεργασία της NoWaste21 & της ΑΦΗΣ για την Κυκλική Οικονομία

Ο περιβαλλοντικός φορέας NoWaste21 και η ΑΦΗΣ (Ανακύκλωση Φορητών Ηλεκτρικών Στηλών) ενώνουν τις δυνάμεις τους και συνεργάζονται με στόχο την ενημέρωση και  ευαισθητοποίηση της σχολικής κοινότητας πανελλαδικά για την Κυκλική Οικονομία.

Η Nowaste21 ως περιβαλλοντικός φορέας πραγματοποιεί σε σχολεία της ελληνικής επικράτειας το εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας εκπαιδευτικό πρόγραμμα ''Κυκλική Οικονομία και Μέλλον χωρίς απόβλητα'' για το έτος 2022-2023 όπου οι μαθητές μαθαίνουν για τις έννοιες της Πρόληψης, Επαναχρησιμοποίησης, Ανακύκλωσης.

Η ΑΦΗΣ οργανώνει το μοναδικό εγκεκριμένο από τον Ελληνικό Οργανισμό Ανακύκλωσης συλλογικό σύστημα εναλλακτικής διαχείρισης αποβλήτων φορητών ηλεκτρικών στηλών και συσσωρευτών το οποίο βάσει του άρθρου 27/Ν4819/2021, είναι αρμόδιο για την προμήθεια και τοποθέτηση των κάδων στις σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας & δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και για την συλλογή αποβλήτων με σκοπό την ανακύκλωσή τους και την συμμετοχή στην Κυκλική Οικονομία.

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης και ευαισθητοποίησης των μαθητών, και την αύξηση της ανακύκλωσης των φορητών μπαταριών, η ΑΦΗΣ συνεργάζεται με την NoWaste21 για την εκπαίδευση των μαθητών στην Κυκλική Οικονομία και την επιβράβευσή τους για την ορθή διαχείριση των αποβλήτων ''ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ''. 

Περισσότερα για την επιβράβευση των σχολείων στην ιστοσελίδα της AΦΗΣ ΑΦΗΣ (afis.gr) και της σχολικής αποστολής ανακύκλωσης Afis-Kinigoi.gr 2022-2023