ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ- Τελική εκδήλωση επιβράβευσης για την συμμετοχή των σχολείων στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ''ΕΠΑΓΩΓΗ''

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Tην Πέμπτη 25 Μαΐου 2023 πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της εκδήλωσης Attica Green Expo εκδήλωση Επιβράβευσης Δημοτικών Σχολείων για την συμμετοχή τους στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Κυκλικής Οικονομίας και Διαλογής στην Πηγή με τον τίτλο ‘’ΕΠΑΓΩΓΗ’’. Tο πρόγραμμα υλοποιείται από την Nowaste21, της οποίας οι εκπαιδευτικές δράσεις έχουν τεθεί υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης και υποστηρίζεται από τα συστήματα εναλλακτικής διαχείρισης (ΣΕΔ): Aνακύκλωση Συσκευών, Eλληνική Εταιρία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (EEAA), ΑΦΗΣ, COMBATT και τον ιδιωτικό φορέα RECYCOM.

Στο παραπάνω εκπαιδευτικό πρόγραμμα συμμετείχαν δημοτικά σχολεία από τέσσερις (4) Δήμους της Αττικής (Αμαρουσίου, Αγ. Παρασκευής, Χαλανδρίου, Πεντέλης, και δύο (2) της Περιφέρειας (Θεσσαλονίκης & Τήνου) ενώ μεταξύ αυτών προστέθηκαν και σχολεία από άλλες περιοχές της περιφέρειας καθώς και υπάρχοντα σχολεία Δήμων τα οποία συνεχίζουν το πρόγραμμα από την προηγούμενη σχολική χρονιά. (Βάρη Βούλα Βουλιαγμένης, Άγιος Δημήτριος, Σπάρτη)

Την εκδήλωση άνοιξαν η Πρόεδρος της Νοwaste21 Δρ. Εφη Τριτοπούλου, ο κύριος Στέφανος Φανουργάκης Διοργανωτής της έκθεσης ενώ σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν η κυρία Κατερίνα Ασημακοπούλου-Εντεταλμένη Σύμβουλος Προστασίας Περιβάλλοντος στον Δήμο Αγ. Δημητρίου, η κυρία Σοφία Γιαννάκη Μηχ/γος Περιβάλλοντος στον Δήμο Αγ. Παρασκευής και ο κύριος Ιωάννης Μαρκουίζος – Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος στον Δήμο Τήνου ο οποίος συνδέθηκε στην εκδήλωση διαδικτυακά. Η εκδήλωση συνεχίστηκε με την κυρία Ρουμπίνη Μαρίνη Υπεύθυνη Επικοινωνίας του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης και τον κύριο Μάρκο Μαλλιάρη Υπεύθυνος Εκπαιδευτικών Δράσεων της Nowaste21 ο οποίος έκανε μια σύντομη παρουσίαση της πορείας του εκπαιδευτικού προγράμματος για τις σχολικές χρονιές 2021-2023, ενώ προβλήθηκε και βίντεο με στιγμιότυπα από τις εκπαιδεύσεις, την εγκατάσταση του εξοπλισμού, αναφορά στις ποσότητες και στο εκπαιδευτικό υλικό. Ταυτόχρονα έγινε σύνδεση μέσω zoom με σχολεία της Θεσσαλονίκης τα οποία παρακολούθησαν ζωντανά την εκδήλωση.

Η γιορτή συνεχίστηκε με σύντομες δηλώσεις από τα συνεργαζόμενα Συστήματα Εναλλακτικής Διαχείρισης  τα οποία απένειμαν δώρα και επιστολές επιβράβευσης στα συμμετέχοντα σχολεία.

Πιο συγκεκριμένα, η  κα Βίκυ Μανανά, Υπεύθυνη Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων και Επικοινωνίας ΟΤΑ  της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης απένειμε δώρα, προσφορά της ΕΕΑΑ στα σχολεία:

  • 1ο Γυμνάσιο Αγ. Δημητρίου
  • 12ο Δημοτικό Αγ. Δημητρίου
  • 6ο Δημοτικό Χαλανδρίου
  • 6ο Δημοτικό Αμαρουσίου
  • 1ο Δημοτικό Τήνου

 Στη συνέχεα, η κα Χριστιάνα Μπόχαλη Υπεύθυνη Επικοινωνίας της Ανακύκλωσης Συσκευών απένειμε δώρα, προσφορά του ΣΣΕΔ Ανακύκλωση Συσκευών, στα σχολεία:

  • 13ο Δημοτικό Χαλανδρίου
  • 5ο Δημοτικό Θες/νικης
  • 4ο Δημοτικό Θεσσαλονίκης
  • 25ο Δημοτικό Ευόσμου Θες/νικης
  • 2ο Δημοτικό Τήνου

Η κα Μαρία Καψιμαλάκου, Υπεύθυνη Μarketing & Επικοινωνίας της COMBATT απένειμε δώρο προσφορά της COMBATT στο 8ο Δημοτικό σχολείο Αγ. Παρασκευής.

Η κα Δώρα Γκαβού Υπεύθυνη Δικτύου Συνεργατών της ΑΦΗΣ απένειμε δώρο, προσφορά της ΑΦΗΣ  στο   Κρυστάλλειο Δημοτικό Σχολείο Πεντέλης, το οποίο παρέλαβε εκπρόσωπος της Nowaste21 καθώς το σχολείο δεν κατέστη δυνατό να βρίσκεται στην εκδήλωση.

O κος Γιώργος Αράπης Γενικός Διευθυντής της RECYCOM απένειμε δώρο προσφορά της RECYCOM στο    Δημοτικό Σχολείο Κωφών Αργυρούπολης.

H εκδήλωση έληξε με κλήρωση δώρου προσφορά της Nowaste21. Καθ’ όλη την διάρκεια της έκθεσης οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στα περίπτερα των Συστημάτων Εναλλακτικής Διαχείρισης και να ενημερωθούν για την ανακύκλωση μέσα από χρήσιμες πληροφορίες, ενώ συμμετείχαν σε ενδιαφέροντα παιχνίδια και τεστ γνώσεων, θεατρικά δρώμενα και διαδικτυακά παιχνίδια.

Τα δώρα στα σχολεία της Περιφέρειας και σε όσα σχολεία δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν στην   εκδήλωση θα παραδοθούν από την Νοwaste21 μέσω συνεργάτη της.

 Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό